Radio 1

Onze nationale nieuws- en sportzender beschikt deze dagen over meer tijd dan onderwerpen, zo lijkt het. Voetbal, Paralympics en Tour de France zijn afgelopen. De lichamen van de mensen die in de MH17 zaten zijn nog altijd niet allemaal teruggevonden en/of geïdentificeerd en ze kunnen natuurlijk ook niet de hele dag hetzelfde herhalen. Zo ontstaat er ruimte voor minder prangende zaken. Ik mag daar graag naar luisteren, vooral wanneer ik in de auto zit.

Zo vernam ik het volgende : In Flevoland zijn de nieuwe brandweerwagens hoger dan de deur van hun kazerne. Ze willen geld van de provincie om hun kazerne hoger te maken. Huh?! Er is hier dus niet alleen sprake van een riante miskoop, maar de verantwoordelijke minkukel in deze, die te beroerd was even met de rolmaat langs de aan te schaffen wagens te gaan,  probeert zich er op een schooljongensmanier uit te bluffen. “Wie maakt er dan ook zulke lage garagedeuren in de brandweerkazerne?” Hij krijgt vast zijn zin en we horen er nooit meer iets van.

Nog zo’n nieuwtje : In de Apenheul is een zeldzaam aapje geboren. Van een apensoort waar er nog maar heel weinig van zijn. Er was lekker veel tijd voor dit onderwerp. Gelukig maar, want het is een heel verhaal, over de nieuwgeborene en zijn stamsoort. Op de vraag van de interviewer over hoe het komt dat er zo weinig van zijn, van deze aapjes, volgde een antwoord dat mij nu al een week intrigeert. Het beestje in kwestie legt 1 jong per keer. Dat is niet vreemd, mensenbaby’s komen ook heel vaak met 1 tegelijk. Maar goed, dat is kwetsbaar, temeer omdat deze aapjes louter en alleen op Madagaskar voorkomen. Madagaskar is een eiland. De aapjes kunnen er niet af. Behalve dan om naar de Apenheul te gaan, maar daar ging het item verder niet over. Babyaapjes dus op Madagaskar. Die moeten daar leren wat aapjes moeten leren. Klimmen. En van boom naar boom springen. Nou schijnen er op Madagaskar bomen te groeien, precies díe bomen waar die aapjes in leren springen en klimmen, en precies díe bomen schijnen heel gemene stekels te hebben. Daar springt zo’n oefenende baby dan kennelijk best wel vaak precies bovenop, om daarna te overlijden aan zijn verwondingen.

Ik heb moeite om dat te geloven. Zoiets zou de natuur niet verzinnen. Zó stom is voorbehouden aan de wagenparkbeheerder van de brandweer in Flevoland, lijkt mij.

Share and Enjoy:
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

Leave a Reply