Kapper

Bij de kapper kom ik niet graag. Dat komt omdat de dienstdoende meisjes, steevast zelf met haar waar ik met carnaval nogĀ  niet mee gezien zou willen worden, altijd erg misprijzend zijn over het mijne. De haarschubben staan open, mijn haar is gebroken, en nog meer erge dingen die ik niet onthouden kan. Ik heb er niet goed voor gezorgd. En dan moet ik een product. Een duur product.

Commercie gaat sinds jaar en dag over het iemand een probleem aanpraten waarvan hij niet wist dat hij het had. De schrik moet er goed inzitten. Vervolgens biedt je het slachtoffer een oplossing voor het probleem aan. Even in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. De oplossing voor een probleem waar je nog nooit eerder last van had. Tot zover prima. Als het daarbij zou blijven. Mensen die hardnekkig vasthouden aan hun onwetende geluk hebben recht op vrijstelling, vind ik.

Zo niet het kappersmeisje. Ik durf dan ook niet te zeggen dat ik afzie van de aanschaf van hun product zolang ze nog niet klaar is met mij knippen. Ik ben echt bang dat ze een rattenhoofd zal maken. En zal verklaren dat dat komt omdat ik het product niet wil. Dus veins ik mij overwegende zolang de behandeling duurt.

Dan vraagt ze mij “wat ik wil.” Dat is onzin. Wat ik wil. Wat ik wil? Een dikke paardenstaart tot op mijn billen! Maar dat zeg ik niet. In plaats daarvan vraag ik advies. Dan gaat het meisje los. Over laagjes en scheidingen. En, als ze eenmaal bezig is, blijmoedig over de televisie, de mode, haar vriendje. Ze schuift met speldjes en prikt met de schaar. Praat verder : het weer, de damesbladen, de zaak, wat ik doe voor de kost en voor ik kan antwoorden van ‘nee, niet bewegen, anders ga ik scheef.’ Er zijn denk ik een heleboel dingen waar zij geen weet van heeft.

Share and Enjoy:
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • RSS

One thought on “Kapper

  1. Leuk, als man heb ik minder last van side selling en ik ken mn kapper saskia al jaren, altijd hele gesprekken, daarna sluit ze haar zaak en gaan we wat drinken.. Groet kaai

Leave a Reply